Suhajda Szilárd

11 hours agoSuhajda Szilárd idén januárban jelentette be hogy a Big Five kihívásra szeretne koncentrálni a jövőben. 7202 likes 1277 talking about this.


Kajlas 2009 Sentyabr Vnutrennyaya Kora Fenomen Kajlasa Alpinizm Koran

Facebook gives people the power to share.

. Suhajda Szilárd vagyok a hazai expedíciós hegymászás aktív szereplője. Suhajda Szilárd 1982-ben született és gyermekkorától kezdve az erdők és folyók szerelmese. A kételkedés akkor indult amikor a hegymászó visszaérkezett az alaptáborba posztolt egy képet a szakácsokkal töltött utolsó tábori estéről majd hazautazott Magyarországra.

Join Facebook to connect with Szilard Suhajda and others you may know. Ez a Föld öt legmagasabb hegycsúcsát jelenti melyek közül a második legmagasabbat a K2-t már 2019-ben megmászta első és máig egyetlen magyarként pótlólagos oxigén használata nélkül. 2003-ban túravezetői jogosítványt szerez.

Suhajda Szilárd volt esztergomi főikolás nem kisebb feladatra vállalkozott a TheBigFive projekt részeként mint hogy idén a Magyar Lhoce Expedíció 2022 keretében meghódítja a Lhoce főcsúcsát amely a maga 8516 méterével bolygónk 4. Suhajda Szilárd Békéscsaba 1982. Mint írják mindkét csúcs a K2 és a Lhoce része a hegymászó hosszútávú projektjének az úgynevezett.

11 hours agoSuhajda Szilárd a K2 első magyar megmászása során is a tiszta mászás jegyében érte el történelmi sikerét. Húsz éve járom a hegyeket 2012 óta foglalkozom himalájai expedíciókkal. Suhajda Szilárd beszámolója szerint az első éjszaka havazott másnap éjjel pedig olyan vihar csapott le rá hogy félig alvó állapotban öt órán keresztül kapaszkodott a sátorba.

Május 14-én Suhajda Szilárd sikeresen elérte Földünk negyedik legmagasabb pontját a Lhoce 8516 méteres csúcsát. A sportoló mesterséges oxigén használata nélkül saját felszerelésével magashegyi teherhordók alkalmazása és egyéb külső erőforrások és táborok használata. Suhajda Szilárd azt állította hogy oxigénes segítség nélkül mászott ami jelentős nehezítés.

Suhajda első magyarként jutott fel a K2-re. Az expedíció április 6-án indult mostanra pedig Szilárd túl van már a második akklimatizációs. Magyar expedíciós hegymászó.

A világ második legmagasabb pontján 8611 méteren szintén oxigénpalack használata nélkül saját erejére támaszkodva állt. Suhajda Szilárd a K2 első magyar megmászása során is a tiszta mászás jegyében érte el történelmi sikerét. A Jobbikban az olajembargóval kapcsolatban sincs egység videó Az expedíció keddi közleménye szerint Suhajda Szilárd a K2 első magyar megmászója idén új hosszú távú himalájai projektbe kezd ennek részként indul a Lhocéra.

A téli trekkingek élménye az Alpok felé tereli tekintetét. 2019-ben első magyar állampolgárként álltam a világ legnehezebb nyolcezres hegyeként emlegetett K2 csúcsán tisztán mesterséges oxigén használata nélkül. A világ második legmagasabb pontjára 8611 méterrr szintén oxigénpalack használata nélkül saját erejéből jutott fel - olvasható a közleményben.

Szilard Suhajda is on Facebook. Egy oldal azoknak akiket érdekel a hegymászás világa a sportos életmód és szívesen követnék. Az úgynevezett The Big Five kihívásban a Föld öt legmagasabb hegycsúcsára szeretne feljutni.

Hegymászó sportoló férj és apuka. 7 hours agoSuhajda Szilárd feljutott a Föld negyedik legmagasabb pontjára. A magyar hegymászó pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók segítsége nélkül mászta meg első nekifutásra a 8516 méteres Lhocét Nepálban.

Mindkét csúcs része a hegymászó hosszútávú projektjének az úgynevezett The Big Five kihívásnak amelynek során szeretné elérni a Föld öt legmagasabb pontját az eddigiekhez hasonlóan tisztán. A sportoló mesterséges oxigén használatát el. A világ második legmagasabb pontjára 8611 méterre szintén oxigénpalack használata nélkül saját erejéből jutott fel - olvasható a közleményben.

A sportoló ezúttal is mesterséges oxigén használata és. 9 hours agoSuhajda Szilárd korábban a K2-t a világ második legmagasabb 9811 méteres csúcsát is így mászta meg első magyarként. A hegymászó szombaton sikeresen elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját a Himalájában található Lhoce 8516 méteres csúcsát.

Suhajda Szilárd idén januárban jelentette be hogy a Big Five kihívásra szeretne koncentrálni a jövőben. Suhajda Szilárd korábban a K2-t a világ második legmagasabb 9811 méteres csúcsát is így mászta meg első magyarként. Mindkét csúcs része a hegymászó hosszútávú projektjének az úgynevezett The Big Five kihívásnak amelynek során szeretné elérni a Föld öt legmagasabb pontját az eddigiekhez hasonlóan tisztán.

Suhajda Szilárd május 14-én sikeresen elérte a Föld negyedik legmagasabb pontját a Lhoce 8516 méteres csúcsát olvasható a hegymászó közösségi oldalán. 8 hours agoSuhajda Szilárd a K2 első magyar megmászása során is a tiszta mászás jegyében érte el történelmi sikerét. Az eddigi egyetlen magyar sikert ezen a hegyen Erőss Zsolt és Gál László érte el a Magyarok a világ nyolcezresein projekt keretében 2011-ben.

6 hours agoA hegymászó teherhordók és oxigén használata nélkül jutott fel a több mint 8500 méteres magasságba. Ez a Föld öt legmagasabb hegycsúcsát jelenti melyek közül a második legmagasabbat a K2-t Szilárd már 2019-ben megmászta első és máig egyetlen magyarként pótlólagos oxigén használata nélkül. Ekkor kezdi a Kárpátokat is felfedezni s barátaival Erdélybe illetve a Tátrába járni.

A békéscsabai származású de Esztergom városához is erősen kötődő angoltanár Suhajda Szilárd hátizsákos túrázóként kezdte életének ezen szakaszát majd eljutott a Kárpátokba az esztergomi túrázókkal Erdélybe illetve az Alpokba is. A Mont Blanc megmászása a. A következő felmenet a megfelelő időjárási ablak.

Mint írják mindkét csúcs a K2 és a Lhoce része a hegymászó. A K2 első magyar megmászója most ismét az alaptáborban pihenéssel tölti a napjait. Suhajda Szilárd bejelentkezett a Lhoce csúcsáról.

909 Followers 144 Following 197 Posts - See Instagram photos and videos from Suhajda Szilárd szilardsuhajda szilardsuhajda.


Pin On Trans Adventure


Pin On Eletmod Magazin


Uttaranchal Uttarakhand District Map Map Geography Map Geography Lessons


Mount Everest Zion National Park Travel India Beautiful Places Geography Map


Sixty Five Years After The First Climbers Summited Mount Everest We Look Back On Our Most National Geographic Maps National Geographic Archives Mount Everest


Rbse Solutions For Class 12 Geography Chapter 20 पर वहन Rbsesolutionsforclass12geography Rbsesolutions Geography Map Geography Teaching Geography

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel